Meny
Din kundvagn

TAGA Platinum LCRS V4

TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
Ny
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare
TAGA Platinum LCRS V4 - Surroundhögtalare, Vägghögtalare

Platinum har alltid ansetts vara den viktigaste högtalarserien i TAGA Harmonys premiumkategori.
När TAGA Harmony-teamet skapade Platinum v.4 var man medveten om de höga förväntningarna på den överlägsna ljudprestanda som man känner igen från föregångarna och om utmaningarna med att införliva ett nytt, modernt utseende i serien. Det slutliga resultatet har överträffat alla planerade mål och resulterat i en fantastisk ljudprestanda som, enligt TAGA Harmony, ligger långt över prisklassen för Platinum v.4-serien.

TAGA Harmony har helt omdefinierat Platinum-serien genom att uppgradera alla viktiga komponenter som är ansvariga för ljudet och introducera helt nya, eleganta och moderna kabinett.

TAGA Harmony anser att eftersom musik och ljud handlar om känslor och vad vi känner, har man vid konstruktionen av Platinum v.4 satsat mest på intensiva lyssningstester och noggranna och exakta ljudjusteringar. Platinum v.4-ljudet kännetecknas av en djup, perfekt kontrollerad och definierad bas, ett mjukt och fylligt mellanregister och ett tilltalande, detaljerat och kristallklart högregister med en mycket öppen och luftig ljudbild.


NYCKELFUNKTIONER

 • 3:a generationens TLIE-II-kabinett (Taga Low Interference Enclosures) med styvare struktur och tjockare MDF-väggar för att begränsa oönskade resonanser och öka den interna volymen. 
 • Kabinettväggarnas tjocklek: 18 mm främre baffel och 15 mm väggar.
 • Magnetiskt monterbart galler - hjälper till att hålla högtalarna mer eleganta och ger lägre distorsion när gallret tas bort.
 • Högkvalitativt dämpningsmaterial för att bättre bryta upp stående vågor, minska resonanser och begränsa distorsioner, vilket förbättrar ljudets jämnhet och egenskaper i alla områden.
 • BOM Bassreflex Omnidirectional Module -port med låg turbulens och hög hastighet som använder konkava diffusorer för ökad spridning av låga frekvenser.
 • Andra generationens TPTTD-I-diskant (Taga Pure Titanium Tweeter Dome) använder en lätt titankupol och har dessutom en kopparring på T-yoken för att öka och bredda SPL och samtidigt minska distorsionen och ge snabbare och mer exakt rörelse av kupolen, vilket ger ett mer detaljerat och luftigt ljud.
 • Andra generationens TWG-I-diskantfront (Taga WaveGuide) - en specialiserad hornliknande design av diskantfronten med konkava diffusorer och metallgrill med kupol som bidrar till en jämn och plan spridning av ljudet i och utanför diskantelementets axel. I den senaste utgåvan har formen och djupet omarbetats för att ge bättre ljudflöde och ännu bredare spridning, vilket bidrar till att skapa en mer tredimensionell och naturlig ljudbild. Minimering av antalet komponenter innebär bättre strukturell styvhet, lägre distorsioner och resonanser.
 • 3:e generationens TPACD-II bas-mellanregisterelement (Taga Pure Aluminum Cone Drivers) - styvt aluminiumchassi med ultrasnabb rörelse ger jämn, fyllig och mycket naturlig frekvensåtergivning i mellanregistret samt djup, exakt och detaljerad basåtergivning.
 • Ogrodnik crossover - Platinum v.4-seriens prestanda styrs av Ogrodnik delningsfilter. De är speciellt och personligen designade och konstruerade av en välkänd polsk högtalardesigner och en ljudpressrecensent, Arek Ogrodnik. TAGA använder ett minimalt antal högkvalitativa och noggrant utvalda komponenter i högpass- och lågpassdelningssektionerna för att säkerställa bästa möjliga neutralitet, hantera enorma mängder effekt och ge största möjliga precision.  


Specifikationer:

 • Design: On-wall Vänster / Center / Bakre / Surround
 • 3-vägs, 4 högtalarelement
 • Delningspunkt: 600 Hz, 3,5 kHz
 • Effekthantering: 150W RMS, 20 - 220 W (rekommenderad förstärkareffekt)
 • Frekvensområde: 38Hz - 40kHz
 • Bassreflex: Front dubbel
 • Impedans: 4ohm
 • Känslighet: 90dB
 • Diskant: 25 mm (1"), TPTTD-I, TWG-I
 • Mellanregisterelement: 133 mm (5,25"), TPACD-II, TRCS
 • Baselement: 2 x 165 mm (6,5"), TPACD-II, TRCS
 • Medföljande tillbehör: Magnetiskt högtalarskydd, integrerade väggfästen (går att montera högtalaren horisontellt eller vertialt)
 • Mått (H x B x D) Kapsling (inkl. grill): 70 x 30,5 x 15 cm (vertikalt)
 • Vikt: 12 kg / st

OBS! Priset är per styck

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig Utmärkt


Buy&Try gäller för hela Aune, Auralic, Quadral, Sbooster & Tagas sortiment.

Buy & try ger dig som kund möjligheten att dema produkten i din egen hemmiljö, istället för att stå i en stressig butik och försöka bilda sig en uppfattning. Rum beter sig väldigt olika och påverkar ljudet på olika sätt och vi ger dig möjligheten till demo av produkten i hela 30 dagar, i ditt eget hem.
Skulle man av någon anledning känna sig missnöjd så är det bara att kontakta oss och vi hjälper dig med returfrakten, du får även ta del av våra fraktavtal med lägre priser. Kostnader  som blir att belasta kunden är frakten till kund och returfrakten till oss på MYC HiFi. För godkännande av retur ska varan returneras i nyskick och i originalemballage.

Ang högtalare, var uppmärksam på att högtalare kan behöva lång inspelningstid för att komma till sin rätt. Efter ett par timmar brukar man kunna få en försmak av vad som väntas men en högtalare förtjänar 100h+ innan seriös lyssning. De högtalare som vi säljer med banddiskant behöver flera hundra timmar innan de börjar sjunga. Så låt gärna högtalarna stå på dygnet runt så du snabbt samlar timmar.

Har du frågor och funderingar så tveka inte att kontakta oss.

Buy & Try gäller på varor som normalt lagerförs och ej på beställningsvaror eller varor i fyndhörnan, om inte annat är överenskommet.

Vi lämnar minst 2 års garanti på alla produkter, en del produkter har upp till 5-års garanti. I och med detta slipper du dyra försäkringar och kan känna dig trygg som kund. Vid problem under garantitiden, kontakta oss så löser vi det snabbt och smidigt.


Aune: 2 år

Denon: 2 år

Marantz: 2 år

NuPrime: 2 år 

Sbooster: 2 år

Taga Harmony: Passiva högtalare 5 år

Taga Harmony Elektronik: 2 år

Taga Harmony Kablar: 5 år

Quadral: Passiva högtalare 5 år

Xindak: Kablar 5 år


Övriga produkter se tillverkarens garanti.


OBS!

2 års garanti gäller inte hörlurar, demo/service exemplar eller förbrukningsvaror, vid dessa fall gäller tillverkarens garanti. På demo och service exemplar anges garantitiden på produktsidan.


Lampgaranti

Går lampan till din projektor sönder under de första 12 månaderna, eller de första 1000 timmarna (det som kommer först) får du en ny lampa utan kostnad. Har tillverkaren en generösare garanti, så gäller den.