Nyheter från Aune

Postad av superadmin 2019-07-15 0 Kommentarer

 

Aune har nyligen lanserat sin X1s Pro, utrustad med senaste ES9038Q2M chipet från ESS och nu Aunes 5:egeneration Klass A förstärkare integrerad. Aune ligger aldrig på latsidan utan fortsätter imponera med varje ny modell. Vi förstår mycket väl att tidningen Hifi&Musik gav både X7 (2018 års modell) och X8 toppbetyg.

Nya X1s Pro klarar PCM 768k och DSD512, har 3st filterlägen för olika ljudsignatur och precis som tidigare modell kan man köra den som oberoende DAC eller använda den variabla utgången och t.ex. driva ett par aktiva högtalare.

Lagret är precis påfyllt med enheter i både svart och silver.

 

Sedan börjat av året har även S6 ersatts med S6 Pro. Med bland annat förbättrad DAC-krets och nya AKM-chipet AK4497, är ljudet som helhet förbättrat och mer svärta med alla dess fördelar. 

 

Sen har vi nyheten Aune X8 som är en ren DAC med inbyggt försteg, Med X8 kan du driva slutsteg direkt, ett par aktiva högtalare eller köra som ren DAC via utgångarna med fixerad utgångsnivå. Sen något riktigt spännande, Op-Ampen är utbytbar så du kan sy ljudet dit du vill. Bakom en lucka under enheten kan du byta Op-Amp med verktyget som ingår, det medföljer en extra Op-Amp. X8 tar även del av en ny strömförsöjning av mycket hög kvalitet.

Så söker du en billig men högpresterande DAC till datorn eller hifi-riggen så är X8 ett hett alternativ. S6 Pro är för den som vill ha det sista i återgivning i den lite dyrare hifiriggen, tonalt är den lite varmare i återgivning med sin AKM-DAC.

 

Här kan du ta del av testerna av X7 samt X8. X7 som testades var av version -2018.

 

Test Aune X7

Test Aune X8

 

 

Loading...